Video Producten

Door toename van bandbreedte en dalende productiekosten is video in snel tempo steeds belangrijker geworden als marketingcommunicatiemiddel. Video is dynamisch, innemend en overtuigend. Doel, context en relevantie bepalen de soort, de lengte en de kosten van een online of offline video:

Doel: wat wil je met dit media materiaal bereiken?
Context: waar zal je doelgroep kennis nemen van de video?
Relevantie: vanuit het perspectief van de klant, wat levert de video op?

Hier zijn tal van manieren waarop je met behulp van audiovisuele media deze doelen kan realiseren.

Klantreferentie video’s
Promotie van producten en diensten
Bedrijfsfilms
Opleidingsvideo’s
Klantenondersteuning
Interne communicatie
Reclame, marketing en promotie
Vernieuwend gebruik van video
Klantreferentie video’s

Referenties van klanten en succesverhalen
Door de klant de voordelen van uw producten en diensten te laten uitleggen, en hoe je bedrijf ze heeft geholpen om hun zakelijke doelen te bereiken.

Videocasestudies
Een videocasestudie combineert getuigenissen van klanten met een meer diepgaandere uitleg over hoe je bedrijf haar producten en diensten helpt je klant succesvol te zijn.


Promotie van producten en diensten

Product- en dienstpresentaties
Product- en dienstpresentaties vestigen de aandacht op de voordelen vanuit het perspectief van de klant, en zijn geschikter bij de overwegingfase. Dit soort presentaties maken duidelijk hoe jouw product of dienst een specifiek zakelijk, persoonlijk of economisch probleem oplost. Ze worden gebruikt om aan te geven waarmee de voordelen van jouw producten en diensten zich onderscheiden ten opzichte van die van je concurrenten.

Product- en dienstdemonstraties
Product- en dienstdemonstraties vestigen de aandacht op de eigenschappen, vanuit perspectief van de klant, en zijn behulpzaam bij de vergelijkingfase. Ze laten zien hoe je product of dienst werkt, en benadrukt de eigenschappen en functionaliteiten waarmee het zich onderscheidt van je concurrenten.

Beeld van achter de schermen
Als je je klant een kijkje achter de schermen laat nemen, dan personaliseer je jouw merk. Open de culturele sluier en laat klanten begrijpen wie je bent: een groep mensen, en niet alleen maar een merk. Authenticiteit en openheid zijn hierbij belangrijk.

Visuele verhalen
Visuele verhalen in vorm van illustraties, animaties en motion graphics, met een voice-over om complexe producten of diensten uit te leggen op een eenvoudige en aantrekkelijke manier.

Persoonlijk verhaal / thumbprint video
Het personaliseren van je vak, en het geeft inzage in de persoon achter de werkzaamheden. Wat drijft je? Wat zijn je dromen, je dilemma’s en je uitdagingen? Laat in een mooi vormgegeven verhaal zien wat je doet en geef hiermee een persoonlijke afdruk voor je klanten te aanschouwen.


Bedrijfsfilms

Bedrijfsoverzicht
Deze video’s zijn bedoeld om klanten en bezoekers een beter idee van het bedrijf te geven. Het is typisch voor bedrijfsoverzichtvideo’s om de volgende aspecten van een bedrijf te tonen: de geschiedenis, de belangrijkste producten, de leidinggevenden, de eigenaren en andere top-level-informatie. Reportage kan opgedeeld worden in kortere, doelgerichtere en gesegmenteerde video’s.

Bedrijfsvoorzieningen-, faciliteit- of installatierondleidingen
Geef een duidelijk beeld van je voorzieningen, de schaalgrootte en internationale ontwikkeling van je bedrijf en/of sector. Niet alleen de fysieke faciliteiten, maar ook je netwerk en de stakeholders kunnen hier goed deel uit van je communicatie. Technieken met camerastabilisatie geven de mogelijkheid een walk through experience te geven, voor een dynamische impressie van vastgoedprojecten, in de verkoop staande huizen, sfeervolle restaurants en trendy winkels.

Projectvideo’s / Making-of
Grote innoverende of prestigieuze bedrijfsprojecten zullen lang een belangrijke factor van communicatie blijken. Het is daarom van belang deze professioneel te laten registreren. Of het nu om een groot, langdurig bouwproject van fabrieken, landaanwinning, tunnels, bruggen, scheepsbouw, boorplatforms, of nieuwe technieken gaat: zien is geloven.

In-Store-Video
Videoschermen zijn alomtegenwoordig in winkels. Het biedt de mogelijkheid om je eigen goederen en diensten te promoten. Het brengt winkelend publiek op de hoogte van nieuwe aanbiedingen. Het geeft ze duidelijke productinformatie, toont ze hoe bepaalde producten werken, worden gemaakt, of waar ze vandaan komen.


Opleidingsvideo’s

Trainingen en Opleiding
Video is een uitstekende toepassing voor trainings- en opleidingsdoeleinden van ondersteuning, verkoop, service, tot persoonlijke ontwikkeling. Het is een kosteneffectieve vervanging voor klassikale training, en daarnaast eenvoudig te integreren in online training management tools.

How-to-Video
Contextuele trainingsvideo’s worden steeds populairder op het internet. How-to-video’s, videohandleidingen, montagedemo’s en andere vormen van video worden gebruikt ter aanvulling, of vervanging van traditionele training. Mobiele video in combinatie met QR-, of TAG-codes zal de populariteit en toepasbaarheid van dit type video sterk vergroten.


Klantenondersteuning

Naverkoopondersteuning en onderhoudvideo’s
Niemand leest handleidingen. Je kunt duizenden euro’s van de naverkoopondersteuning besparen, door het creëren van informatieve installatie-, montage- en onderhoudvideo’s voor uw producten en diensten.

Website FAQ-Video’s
In bepaalde situaties kan video een geschikte vervanger zijn voor tekst, waar een gezaghebbende stem, ondersteunende beelden, of andere visuele referenties toegankelijker zijn. De veelgestelde vragen worden beantwoord door een deskundige van het bedrijf.


Interne communicatie

Interne-communicatie- en verander-managementvideo’s
In grotere, of geografisch verder verspreide bedrijven hebben weinig mensen de tijd of interesse om te begrijpen wat andere afdelingen of functies binnen het bedrijf doen, of zelfs waarom ze bestaan. Interne video’s die businessplannen, nieuwe zakelijke activiteiten en resultaten belichten kunnen de kennisoverdracht verbeteren en tot effectievere communicatie leiden. Daarnaast bieden deze video’s een goede mogelijkheid om veranderingen door fusies en overnames beter te kunnen begeleiden. Deze toepassing zal ook belangrijk worden als meer werknemers vanuit huis gaan om feeling te blijven houden met het bedrijf.

Werknemersoriëntatie
Zodra nieuwe rekruten aan boord zijn kunnen werknemersoriëntatie-video’s een geweldige manier zijn om nieuwe medewerkers snel wegwijs te maken. De geschiedenis van het bedrijf, de structuur, de procedures, het beleid en de gedragscodes kunnen allemaal effectief met video worden gecommuniceerd.

Gezondheid, juridische zaken en veiligheid
De kosten van het omgaan met veiligheid, juridische zaken en gezondheid gerelateerde onderwerpen binnen organisaties blijft groeien. Het gebruik van gerichte video is een effectieve en goedkope manier om op deze terreinen actueel te blijven.


Reclame, marketing en promotie

Commercials
Commercials zijn nog steeds de meest gebruikte methode voor het promoten van commerciële producten en/of diensten middels tv en online kanalen. Een wildgroei van videoschermen op elk gebouw of apparaat zal leiden tot een nog gevarieerdere set van mogelijkheden om te adverteren. De uitdaging blijft om gespecialiseerde inhoud te blijven creëren gericht op een steeds kleiner wordende nichedoelgroep.

Virale Video
Een video is pas viraal als het zo overtuigend is dat mensen het met elkaar willen delen. Virale video’s moeten bijzonder boeiend, leuk, schokkend, of zinvol zijn om succesvol te zijn. Daarnaast zullen ze intrinsiek echt een aansluiting, en dus waarde, voor het merk in zich moeten hebben. Succesvolle virale video’s zijn bijzonder moeilijk goed te doen.

Contentmarketing
Veel videoinhoud dat wordt gemaakt, is primair gericht op verkopen en op positioneren van het merk. Het eerst richten op het oplossen van de problemen van de klanten en pas daarna het associëren en koppelen van je merk aan de oplossingen, zal steeds belangrijker en effectiever blijken te zijn. Welke kennis heb je zelf die je klanten zou kunnen helpen? Mensen komen naar je website om hun probleem op te lossen. Niet om je verkooppraatje te zien.

Landing pagina’s
Teksten en afbeeldingen worden steeds meer vervangen door video. Daarnaast worden ze op veel websites ook aangevuld door video, als een content element. Als een landingspagina video bevat, dan is er sprake van meer sturing bij het genereren van hun oproep tot actie.


Vernieuwend gebruik van video

Werving- en selectievideo’s
Het vinden van de beste medewerkers is de belangrijkste functie van een bedrijf, en toch wordt relatief een kleine hoeveelheid tijd en geld hieraan toegewezen. Wervingvideo’s die werknemers van het bedrijf belichten, de bedrijfscultuur verduidelijken en de richting van het bedrijf uiteenzetten, kunnen hierbij van grote invloed zijn. Een duidelijke visuele beschrijving van openstaande vacatures kan ook de juiste mensen aantrekken. Digitale video cv van werkzoekenden met uiteenzetting van cv, portfolio, skills, ervaring en interesses geeft voor een potentiële werkgever ook een goed beeld van de geschiktheid van kandidaten.

Bedrijfs-, lobby-, wachtruimte-, of receptievideo
Videoschermen duiken overal op. Waarom niet in je lobby, wachtruimte of receptie? Daar zul je een optimale eerste indruk krijgen, en tevens gebruik maken van een geboeid publiek! Denk bijvoorbeeld aan kantoren, bij de tandarts, de dokter, of in het ziekenhuis.

Mobiele video
Mobiele video zal binnenkort de grootste videocategorie naast de reguliere uitzending worden. Op korte termijn zal mobiele video bestaan uit haastig hergebruikte video’s die zijn aangepast voor een mobiel apparaat. Maar het zal snel uitgroeien tot een veel specifieker formaat: 5 tot 15 seconden hypergerichte informatie die deel uitmaakt van locatiebewuste en micro-nichegerichte promoties. Het toevoegen van de mobiliteit aan video zal veel nieuwe toepassingen en formaten voor video genereren.

Video voor magazine, e-book, booktrailers
Video’s kunnen uitstekend geïntegreerd worden met de nieuwe technieken die momenteel worden toegepast op traditionele media als boeken en tijdschriften. Deze hebben namelijk steeds vaker een digitale uitgave in de vorm van e-pub en e-book.  Booktrailers zijn tevens een effectief middel om boeken te promoten op de site of in de nieuwsbrief. Met QR of TAG codes zijn de video’s goed te verbinden aan fysieke boeken.