Archive for: Reportage

De Koe voor Woerden

Negen maanden is er hard gewerkt aan het beeldhouwen van De Koe. Onder leiding van Gaëtane Scholten, Arte Ateliers, hebben zestien vrijwilligers meer dan negen ton graniet verwijderd. Ze vertelt hier over het proces en haar ervaringen van dit grote project.

Het beeldhouwwerk ‘De Koe voor Woerden’ heeft inmiddels haar eindbestemming, het plein voor de bibliotheek in Woerden, bereikt. Hiermee is het kunstwerk ‘De Koe van Woerden’ geworden.

ArtistiX, de leverancier van de steen, volgde de ontwikkelingen van dit project op de voet.

http://www.artistix.nl
http://www.arteateliers.nl/content/10/koe-voor-woerden

Ondergronds Rotterdam

Een wandeling over de ondergrond van Rotterdam

Stadsambassadeurs Ignace van Campenhout, Martin Hanning en Freyre Hechavarria, werkzaam bij het Ingenieursbureau van de Gemeente Rotterdam, geven één keer per maand een rondleiding door het centrum van de stad. De ondergrondspecialisten geven inzage in de opbouw van de ondergrond van Rotterdam en welke ingrepen er de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Ook vertellen ze hoe het Ingenieursbureau informatie over de ondergrond verwerkt in kaarten en 3D-modellen.

http://stadsambassadeursrotterdam.nl/
http://www.rotterdam.nl/ingenieursbureau_rotterdam/

Betengeling Frans Hazenbosch

Het Streekmuseum Hoeksche Waard te Heinenoord heeft een grondige renovatie ondergaan. De grote voorkamer is voorzien van authentieke betengeling door Frans Hazenbosch Wandbespanning. Open linnen wordt op tengellatten gespannen en vastgezet met kopspijkertjes. Hierna wordt er graupapier met plaksel in het weefsel geschuierd. Hierdoor ontstaat er een glad en gespannen oppervlak. Deze wordt vervolgens geschuurd en afgewerkt met passend behang.

http://www.wandbespanning.nl
http://www.streekmuseumhw.nl

De Koe voor Woerden – Het proces

Het bestuur van de Stichting ‘Koe voor Woerden’ wil een beeldhouwwerk van een koe (Indiaas graniet) op ware grootte realiseren en deze schenken aan de inwoners van de gemeente Woerden. Voor dit mooie project mocht ArtistiX de ruwe steen leveren. Er is gekozen voor een steen van Indiaas graniet met afmetingen van 2.6×1.6×1.6 meter en een gewicht van 22.000kg! De steen is door ArtistiX op locatie in India gecontroleerd op geschiktheid voor het project. In januari 2014 werd de steen afgeleverd bij Arte Ateliers in Kamerik.

Gaëtane Scholten van Arte Ateliers heeft het beeld van de koe ontworpen. Met behulp van twintig vrijwilligers wordt er bijna dagelijks aan het granieten blok gewerkt. Na maanden hard werken is er meer dan negen ton graniet verwijderd. Het beeldhouwwerk ‘De Koe voor Woerden’ zal bij gereedheid worden verplaatst naar haar eindbestemming het plein voor de bibliotheek in Woerden. Hiermee wordt het kunstwerk ‘De Koe van Woerden’.

http://www.artistix.nl
http://www.arteateliers.nl/content/10/koe-voor-woerden

Spiegel naar de Toekomst

Deze video is een intensieve dialoog tussen Victor DeConinck en Alfons de Laat over zijn nieuwe boek Spiegel naar de Toekomst – Verdwaald in het EUropese luchtkasteel.

www.spiegel-naar-de-toekomst.nl
www.galeriedecompagnie.com

Missionaire Arbeid Rotterdam

De MAR heeft me benaderd om een korte reportage te maken over hun religieuze organisatie en daarbij de drie verschillende werkvelden te belichten.

maronline.nl

Korps Commandotroepen

Als voorbereiding op de intensieve Elementaire Commando Opleiding (ECO) van het Korps Commandotroepen (KCT)
en ter bevordering van de slagingskans hiervoor is er een speciaal pilot project AMO-KCT ontwikkeld. In opdracht van Ministerie van Defensie en het opleidingscentrum van de Algemene Militaire Opleiding (AMO) is er een reportage gemaakt van de laatste trainingsweek. Hier zijn we commando’s in spe gevolgd in de nachtpatrouilles, verplaatsingen, schietoefeningen, snelheid marsen, gesimuleerde overvallen en hinderlagen, hindernisbanen, roeitochten, observaties, verkenningen en met als afsluiting de zware commandantenmars.